Activitats de desenvolupament

Activitats terapèutiques 2018-2019

TALLERS

 

CICLE DE PSICOMUSICOTERÀPIA I ANSIETAT

La ansietat és una afecció molt comú que es manifesta de forma diversa i per múltiples causes en gran part de la població. En un moment o altre, podem patir simptomatologia relacionada amb l’ansietat.

Amb aquest cicle pretenem ampliar l’autoconeixement al voltant de la nostra ansietat, per donar-li un sentit i una raó de ser, a l’hora que explorarem diferents recursos i tècniques per trobar estratègies de maneig. És important aprendre a gestionar-la, de la mateixa forma que és necessari reconèixer les seves mostres o senyals en el dia a dia.

Aquest cicle està pensat per persones que pateixin algun tipus d’ansietat o estiguin relacionades amb aquesta per algun motiu personal o professional, que desitgin fer un treball personal en format grupal. 

Mitjançant tècniques de Psicoteràpia i de Musicoteràpia es farà un treball eminentment pràctic durant els tres dies del cicle, donant una continuïtat amb aquest per tal de que els participants puguin millorar la seva vivència de l’ansietat i les seves manifestacions.

Duració: 6 hores en tres trobades

Dates: Divendres 22 de febrer 18.30 a 20.30h

Divendres 8 de març 18.30 a 20.30h

Divendres 22 de març 18.30 a 20.30h

Preu del cicle: 90€

Condueix: Ana Garcia , psicòloga sanitària col·legiada , musicoterapeuta  i fisioterapeuta de l’equip de “MusicoteràpiaBCN Psicologia i musicoteràpia clíniques” www.musicoterapiabcn.com

Més informació i inscripció : contacte@psicologiamusicoterapiabcn.com

Formulari d’inscripció:

https://goo.gl/forms/bavKVPgi1yRlZIfx1


TALLER PSICOMUSICOTERÀPIA I RELAXACIÓ

El nostre ritme de vida, la nostra rutina, ens demana en la majoria de casos estar amb un nivell d’exigència mental molt elevat, provocant estrés o d’altres expressions. Passem molta part del temps connectats a nivell mental i desconnectats en gran part del nostre cos.

Tenim dificultats per baixar la nostra càrrega mental o cognitiva, per centrar-nos en la nostra identitat no només mental si no també corporal.

Desde la Psicomusicoteràpia podem aportar recursos i tècniques per aconseguir augmentar el contacte amb la nostra identitat corporal. Afavorint uns estats de relaxació i extrapolant aquest aprenentatge vivencial al nostre dia a dia per tal d’incorporar-ho en la nostra vida. 

Plantegem un taller vivencial on vivenciarem diferents tècniques de relaxació que podrem practicar i incorporar fàcilment en la rutina. 

Duració: 2 hores en tres trobades

Dates: Dissabte 26 d’abril de 11h a 13h

Preu del cicle: 30€

Condueix: Ana Garcia , psicòloga sanitària col·legiada , musicoterapeuta  i fisioterapeuta de l’equip de “MusicoteràpiaBCN Psicologia i musicoteràpia clíniques” www.musicoterapiabcn.com

Més informació i inscripció : contacte@psicologiamusicoterapiabcn.com

Formulari d’ inscripció:

 https://goo.gl/forms/P0HY9evdlH2Y4dKf2

PSICOMUSICOTERÀPIA EXPERIENCIAL: LA POR I EL SER HUMÀ

La por és una emoció que està molt present en tots nosaltres, la qual sovint no ens permetem experimentar o bé no mantenim un bon contacte amb ella.

A MusicoteràpiaBCN proposem aquest taller vivencial, on, mitjançant la Musicoteràpia i la Psicoteràpia, explorarem i treballarem aquesta emoció en el nostre cos-ment: com es mostra en el nostre dia a dia, quins canals ens desperta i com ens condiciona positiva o negativament.

Es tracta d’un taller completament vivencial i pràctic, guiat en tot moment per una professional que acompanyarà aquesta exploració interna per a poder aprofundir en la nostra capacitat de prendre consciència.

Duració: 2 hores

Dates: Dissabte 29 de setembre de 2018 11 a 13h

Preu: 30€

Condueix: Ana Garcia , psicòloga sanitària col·legiada , musicoterapeuta  i fisioterapeuta de l’equip de “MusicoteràpiaBCN Psicologia i musicoteràpia clíniques” www.musicoterapiabcn.com

Més informació i inscripció : cristina.musicoterapia@gmail.com

Formulario  d’inscripció: https://goo.gl/forms/atXGh5QykfgKGAVe2

 

taller amor.jpg

PSICOMUSICOTERÀPIA EXPERIENCIAL: LA IMPORTÀNCIA DE L’AMOR

Viure i experimentar l’amor, ser conscients de la seva expressió en el nostre cos i potenciar-ho des d’aquesta presa de consciència. Aquesta és la proposta que volem desenvolupar amb aquest taller.

Des de diferents tècniques de Musicoteràpia i amb la base i el suport de la Psicoteràpia, aprofundirem en aquest sentiment, donant un espai per a que puguem reconèixer i gaudir d’aquesta experiència.

Es tracta d’un taller completament vivencial i pràctic, guiat en tot moment per una professional que acompanyarà aquesta exploració interna per a poder aprofundir en la nostra capacitat de prendre consciència.

Duració: 2 hores

Dates: Dissabte 17 de novembre 2018  de 11 a 13h

Preu: 30€

Condueix: Ana Garcia , psicòloga sanitària col·legiada , musicoterapeuta  i fisioterapeuta de l’equip de “MusicoteràpiaBCN Psicologia i musicoteràpia clíniques”

Formulari d’inscripció: https://goo.gl/forms/h13GqIfS3Xvhujn22

Més informació i inscripció : cristina.musicoterapia@gmail.com

musica en fam cob.jpg

 Música en Família

Nous tallers de Música en família per al curs 18-19 a Cobaby Barcelona – Sessions conduïdes per MusicoteràpiaBCN

MÚSICA EN FAMÍLIA (1-3 anys) / Música en Família (0-1 anys) / Música en Família (3-5anys)

TALLER DE MÚSICA EN FAMÍLIA

OBJECTIUS
L’objectiu principal és acompanyar el nadó /nen en el seu desenvolupament i el seu propi descobriment tot gaudint de la música i propiciant un espai lúdic i de diversió per a pares i nens.
Tanmateix, es important per a nosaltres propiciar un espai de vincle entre els pares i ens nens A través d’espais de trobada i relació amb els altres nens i adults, propiciarem al nen una mirada i exploració cap a la comprensió del món, així com una recerca del seu lloc en ell.
Crearem un espai d’exploració i familiarització amb la música i els elements músicals.
METODOLOGIA
Farem ús de recursos sonors, musicals i no musicals complementaris, en un clima lúdic i plaent, de la música com a element central, ja que donada la seva naturalesa de llenguatge no verbal i emocional, arriba al nen d’una forma directa i ràpidament comprensible creant un estat des del qual és més fàcil la trobada amb ell, la transformació emocional i l’assimilació d’aprenentatges .
Utilitzarem cançons, fonamentalment tradicionals de la cultura catalana, manifestacions sonores, improvisació, expressió corporal i escolta musical de diversitat d’estils.
A més, utilitzem elements complementaris (colors, ninots ..) que estimulen els sentits dels nens de forma integradora, i que finalment permeten a aquest construir una comprensió de l’entorn i de si mateix en ell, l’ estructuren i l’ajuden a crear sentit i continuïtat des de l’aquí i l’ara.
ESTRUCTURA
Moment de benvinguda i reconeixement.
• Cançó de benvinguda: amb salutació individual a cadascú.
• Després uns 5-10 min de cançons i recitats sense material, emprant
gestos amb el cos. (Acompanyats de base instrumental)
Espai per a les Dinàmiques musical per enfortir vincle entre pares i nadons/nens i Dinàmiques musicals per obrir els nadons /nens a l’espai social.
•Moviment/dansa: alguna activitat que impliqui moviment: grupal, per parelles, individual… amb material o sense
• Activitat d’audició o cant amb materials: (mocadors, cercles, tela, pilotes, titelles, boomshakers)
• Instruments: moment d’exploració lliure d’instruments. Espai per a cantar cançons populars acompanyant-les amb els instruments o acompanyem alguna audició.
• D’altres recursos que puguin anar sorgint. Moment de comiat i tancament de la sessió.
• Tornada a la calma: alguna cançó tranquil·la amb alguna activitat amb plomes, oneig de la tela, titelles….
•Acomiadament: cançó per dir adeu, dient adeu a cada nen individualment.

•. És una proposta musical adreçada a mares/pares amb nadons/nens, es vol afavorir el desenvolupament del vincle mare-fill i aportar estratègies per a propiciar calma i sensibilitzar aspectes vinculats a un inicial aprenentatge musical a través de diferents activitats i propostes musicals.

•. El taller pretén crear un clima càlid i de confiança on la música permeti comunicar-nos expressar les nostres emocions, i compartir un espai amb el nadó/nen i amb mares/pares que comparteixen experiències de vida comuns.

Beneficis:
• Enfortir el vincle afectiu mare/pare-fill compartint experiències de joc musical
• Proporcionar eines musicals senzilles per propiciar estats de calma.
• Estimular el desenvolupament global de l’infant a través de la música.
• Adquirir nou repertori de cançons senzilles aplicables a la vida quotidiana
• Gaudir d’una experiència única amb el teu nadó/nen.

Conduït per una musicoterapeuta, music especialista en sensibilització i estimulació musical del equip de MusicoteràpiaBCN

• Bono trimestral de 13 sessions :

– 1 grup 0-1 any de 16h30 a 17h15 els dijous
– 1 grup 1-3 anys de 17h30 a 18h15 els dijous
– 1 grup 3-5 anys de 18h30 a 19h15 els dijous

• Properes dates: 20 de setembre i fins al 20 de desembre.
• Preu del bono: 160€ o 130€ per les reserves realitzades abans del 13 de setembre

• Posibilitat de clase de prova : 15€. Al final de la clase, si confirmas tu reserva de plaza, se te aplicará el descuento para complementar el precio del bono.

• La reserva de plaza es efectiva una vez el pago realizado:
o por transferencia bancaria a Musicoteràpia BCN (cuenta bancaria: ES 30 2100 0690 3201 0093 9126 ). Envía el justificante bancario a cristina.musicoterapia@gmail.com con tus nombres completos, dni y dirección postal y el nombre del taller al que vas a asistir.
• Les absències no donen dret a retorn de les quantitats.
Més info i reserves: cristina.musicoterapia@gmail.com.