MusicoteràpiaBCN – Cristina Villafranca Garreta. Psicologia i Musicoteràpia clíniques a Barcelona. Psicòloga Clínica, Psicoterapeuta i Musicoterapeuta a Barcelona.

MusicoteràpiaBCN – Psicologia i Musicoteràpia Clíniques.

Oferim servei de Psicologia Clínica, Musicoteràpia  i Intervenció Psicològica a través de la Musicoteràpia ( Psicologia i Musicoteràpia combinades). Ens dediquem al tractament de la salut mental i a l’acompanyament de processos de canvi i de creixement personal.

Estem situats al Barri de Gràcia de Barcelona.

L’ús de la Música és una alternativa terapèutica no invasiva, molt agradable i econòmica.

Amb experiència des de 2007, el nostre objectiu és aconseguir el benestar a un preu econòmic amb l’abordatge de les dificultats del dia a dia .

Som un equip de psicolegs sanitaris , psicoterapeutes i musicoterapeutes amb més de 20 anys de formació i més de 10 anys de pràctica clínica, encapçalats per Cristina Villafranca (fundadora i Directora)

Cristina Villafranca Garreta

Llicenciada en Psicologia UAB (col·legiada 21692).

Musicoterapeuta titulada per la UB (IL3)

Psicòloga general sanitària habilitada pel departament de Salut de la GENERALITAT DE CATALUNYA.

Registrada en la División de Psicologia Clínica y Sanitaria del Consejo General de Psicologia (COP)

Nivell mig de música moderna al taller de músics de Barcelona (especialitat: veu) amb coneixements bàsics d’acompanyament de piano, guitarra i percussió i coneixements  en informàtica Musical.

Diverses formacions en salut mental  UB, Sant Pere Claver, ELP, SCB-ICF, COPC i UAB ( Esquizofrènia, Trastorns psicòtics incipients, Trastorns de la conducta alimentària, patologia dual, TLP, autisme, sd x-fragil, trs del estat d’ànim) i participació en jornades i congressos del àmbit de la psicologia clínica i la musicoteràpia.

Primer cicle – Menció  en Filosofia (UAB-UB)

Curs en Musicoteràpia Creativa por Simon Procter (Nordoff Robbins).

Actualment, des de 2015  formació continuada a la Secció clínica de Barcelona.

Fundadora i Directora de MusicoteràpiaBCN , espai – consulta al barri de Gracia de Barcelona. ( Carrer Martínez de la Rosa 15 , local i consulta -sala al carrer verntallat 29 -plaça del nord- local  ).

Membre del Grup de treball de musicoteràpia del COPC i de l’Associació catalana de Musicoteràpia (ACMT) Teixint Connexions i ScArs.

Membre del grup d’investigació en Autisme i Psicòsi de la Secció Clínica de Barcelona.

Sóc Psicòloga sanitària acreditada pel departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Registrada a la Divisió de Psicologia Clínica i Sanitària del Consell General de Psicologia (COP).

He participat en jornades i congressos de l’àmbit de la Psicologia Clínica, la psicoteràpia i la Musicoteràpia.

Experiència Laboral:

Fundadora i Directora de “MusicoteràpiaBCN Psicologia i musicoteràpia Clíniques” al barri de Gràcia de Barcelona. (Consulta- Despatx: Carrer Martínez de la Rosa 15, local Gràcia i Consulta -Sala: Carrer Verntallat 29 Local Gràcia)

Treball principalment en l’àmbit de la Salut mental adulta; trastorns afectius i de l’estat d’ànim, trastorns mentals severs, trastorns psicòtics i trastorns d’ansietat, en prevenció i processos de desenvolupament, coneixement i creixement personal dirigits al benestar quotidià. I en l’àmbit de la Salut mental infantil portant casos de conflictes emocionals, Autisme i psicosi principalment.

Tinc experiència en l’Àmbit neurològic.

Actualment i des de 2007, Psicòloga, Musicoterapeuta i formadora en consulta pròpia “MusicoteràpiaBCN Psicologia i Musicoteràpia Clíniques.”,

Des de 2016 superviso el treball de membres del meu equip tant en el meu centre “MusicoteràpiaBCN Psicologia i Musicoteràpia Clíniques.”, Com en entitats que han solititado serveis a “MusicoteràpiaBCN Psicologia i Musicoteràpia Clíniques.” : Salut mental Catalunya- Club social espai 3, ATRA Associació i ATRA clínic (Llars de Vilanova i Club social de Vilanova), Cobaby, Llar d’infants Manigua, centre cívic cornellà i Tata inti.

Des de 2007 com Psicòloga i Musicoterapeuta he donat servei impartint conferències, tallers, formacions, intervencions clíniques i supervisions en diversos àmbits i amb diversos col·lectius en les següents entitats:

CENDECO (2010-2014), centre de desenvolupament cognitiu rehabilitació neurològica i teràpies de Barcelona, ​​ACIDH, Best Buddies, CET Bogatell, Les vetes, Fundació institut trastorn límit, AREP, Centre de dia la Lluna de Sant Boi del Llobregat, Escola terapèutica Fàsia , Ajuntament de Santpedor, Ajuntament d’Olot, Ajuntament de Barcelona, ​​Centre Espai Intern, UdL, UdG, i Projecte pro-infància de “la Caixa” a Sant Andreu, entre d’altres.

EXPERIÈNCIA LABORAL DESTACADA DETALLADA

Com Psicòloga General Sanitària, Psicoterapeuta i Musicoterapeuta:

Tasques d’avaluació, pasació d’escales de psicologia (DST-J, WISC, WAIS, Rorschach, hipertensió pulmonar), diagnòstic, intervenció i seguiment, creació d’informes clínics.

 • Psicòloga Clínica, Psicoterapeuta i Musicoterapeuta a “MusicoteràpiaBCN Psicologia i musicoteràpia clíniques”, Acompanyament i assessorament psicològic musicoterapèutic i psicoterapèutic.

Porto casos d’adults diagnosticats amb: trastorns afectius i de l’estat d’ànim, trastorns d’ansietat, trastorns psicòtics. I processos de Creixement i desenvolupament personal.

I de nens diagnosticats amb discapacitat, TEA, TGD, psicosi infantil i trastorns emocionals.

 • Acompanyament i assessorament psicològic musicoterapèutic i psicoterapèutic (2007-actualment).
 • Psicòloga-Musicoterapeuta a la unitat de subaguts Psiquaitria s hospital benito Menni Sant Boi (2019-actualment).
 • Psicòloga-Musicoterapeuta programa terapèutic per a nens en situación de risc d’exclusió social amb “Fundació obra social la caixa” i “fundació comtal” (2019- actualment)
 • Psicòloga-Musicoterapeuta a Llars respir de la Diputació de Barcelona (setembre 2017 -2020)
 • Psicòloga-Musicoterapeuta amb el col·lectiu de salut mental (trastorns mentals severs) en Salut mental Gràcia -UTE Salut mental Gràcia (ATRA – ATART: entitat que gestiona projectes vinculats a l’àmbit de la salut mental i les Drogodependències ).(febrer 2014-2021).
 • Coordinacions amb CDIAP, CSMA, Hospital de Sant Pau, professionals de la salut privats, Recursos psicosocials en Salut mental i escoles. (2013-actualment.)
 • Psicòloga-Musicoterapeuta en salut mental (trastorns mentals severs) Amb l’entitat Salut mental Catalunya Anoia (2016-2019)
 • Psicòloga-Musicoterapeuta a la Lluna centre de dia Sant Boi (setembre 2015 al gener 2016) (Trastorns mentals i neurològics).
 • Psicòloga -Musicoterapeuta (Sd X-fràgil, SAF i TEA) en Escola terapèutica Fàsia (setembre 2014 a juliol 2015)
 • Psicòloga-Musicoterapeuta a Dmúsica (NEE i TEA) (setembre 2014 a desembre 2015)
 • Psicòloga-Musicoterapeuta a la Lluna centre de dia Sant Boi (setembre 2015 al gener 2016) (Trastorns mentals i neurològics).
 • Psicòloga clínica, Psicoterapeuta i Musicoterapeuta amb dany cerebral i malalties neurodegeneratives, en CENDECO (2010-2014) (dany cerebral i malalties neurodegeneratives).

Pràctiques:

 • Psicòloga Musicoterapeuta en pràctiques a Residència Alb -Bosc 2008-2009
 • Psicòloga-musicoterapeuta en pràctiques unitat de traumatologia de Sant Joan de Déu. (2007)
 • Psicòloga practicant en investigació Psicoteràpies artístiques UAB. (2004-2005)

Com a docent:

 • Curso Musicoteràpia y salud mental 1º, 2º, 3º, 4º, 5º, 6º,7º, 8º, 9º, 10º , 11º ediciones en  “MusicoteràpiaBCN Psicologia i musicoteràpia clíniques” (2014-actualmente).
 • Curso Musicoteràpia infantil en  “MusicoteràpiaBCN Psicologia i musicoteràpia clíniques” (2017-actualmente)
 • Docente en el Master universitario de Musicoterapia ISEP  ( 2018-19  a actulament).
  Como Psicóloga – Musicoterapeuta desarrollando talleres y ciclos de sesiones:
 • Conductora de sesiones de “voz y relajación” en MusicoteràpiaBCN de (oct 2017 – actualmente).
 • 1º y 2º ciclo de talleres formativos y seminarios de Musicoterapia aplicada a MusicoteràpiaBCN, TEA, Depresión, Ansiedad, Trastornos Psicóticos …
  (2014-actualmente).
 • Sesiones grupales de Musicoteràpia. (2013-actualmente).
 • Taller de Musicoterapia y Salud mental en la unitad de hospitalización parcial (psiquiatria) en el hospital San Rafael (2019).
 • Organización y desarrollo de la actividad inclusiva – comunitaria “Tardes Musicales (Concierto -James sesión)” a Salud mental Gracia (ATRA-ATART), (2015-actualmente.)
 • Participación en la 3ª , 4ª y 5ª jornada de “Teixint Conexions” con un taller de canto terapéutico para la Maratón de TV3 2015 en beneficio de las diferentes Maratons de TV3 (2015-2016-2017).
 • Participación con untaller de Musicoterapia y dolor en las III jornadas Cuerpo arte y salud (2017 ) (SCAR’s).
 • Sesiones de experimentación musical a través de técnicas de musicoterapia para niños de 0 a 9a. (2014-2017).
 • Sesión taller Musicoterapia con el colectivo Best Buddies (diversidad funcional) (Julio 2016).
 • Sesión-taller Musicoterapia y creatividad dirigido a trabajador de la empresa de publicidad The Moodproject. (2016).
 • Taller de Musicoterapia y Salud mental con la entidad “Salud mental Gracia” Y “MusicoteràpiaBCN” en la muestra de entidades de Gracia en el marco de la fiesta mayor de Gràcia. (2015).
 • Taller de Musicoterapia y Salud mental con la entidad “Salud mental Gracia” Y “MusicoteràpiaBCN” en la muestra de entidades sociales de Gracia en el marco de la Caracolada popular. (2015).
 • Taller-sesión puntual Musicoterapia con inteligencia límite al AcihD (2015).
  Taller de Musicoterapia y expresión emocional en las I Jornadas cuerpo arte y salud (febrero 2015). (SCAR’s).
 • Taller Musicoterapia por la ansiedad en el centro de Fisioterapia Postural Fit, (2015).
 • 2º ciclo de sesiones: Musicoterapia y gestión de la ansiedad a MusicoteràpiaBCN (2015).
 • 3er ciclo de sesiones: Musicoterapia y gestión emocional a MusicoteràpiaBCN (2015.).
 • 1er ciclo de sesiones: Musicoterapia y crecimiento personal en el espacio 2 estones. (2014).
 • Taller musicoterapia y emociones al festival para las Terapias artísticas together for life Agosto (2014).
 • Taller de Musicoterapia con lesión cerebral en la Casa del Mar (2014).
 • Taller Musicoterapia con pacientes con Ictus en CENDECO (2012).
 • Talleres vivenciar la Música en Escuela Shalom y en Centros Cívicos de Barcelona y alrededores con la Fundación Pere Tarrés. (2007-2009).

Com a membre del Grup de treball de Musicoterapia del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya:

 • Participación en la fiesta de la Psicología solidaria (2013).
 • Presentación del grupo de trabajo de Musicoterapia en el COPC ( 4 novimembre 2013).
 • Supervisora ​​de casos.
 • Presentación de comunicación al V congreso nacional de Musicoterapia. (2014)
 • Organizadora de jornadas formativas sobre Musicoterapia en el COPC. (2013-actualmente)
 • Miembro organizador de las IV jornadas de Musicoterapeutas de Cataluña. (2016)
 • Comité organizador IV Jornadas catalanas de Musicoterapia.(2016)

Com a  conferenciant:

 • Cursos de Verano Universidad de Cantabria ( julio 2022)
 • Mesa redonda en RNE 4 sobre psicologia y música en RNE 4 (Junio 2019)
 • Conferenciante en la Semana de Investigación y promoción Psicológica Urv. (Noviembre 2018)
 • Entrevista para “el Periodico” de Andorra (octubre 2018)
 • Entrevista a radio Betevé , En el programa Bon dia Barcelona! , hablando sobre mi tarea como Psicóloga -musicoterapeuta. (2018).
 • Entrevista “altra entrevista” en CIFO sobre mi tarea como Psicoóloga – musicoterapeuta. (2018)
 • Conferenciante en la Semana Psicológica de la Universidad de Lleida. (Febrero 2017).
 • Conferenciante en la Semana de Investigación y promoción Psicológica UdG. (Abril 2016)
 • Conferenciante en las charlas de otoño de la Asociación para el salud mental ARMPA – Salut mental Catalunya Anoia (octubre 2016)
 • Conferenciante “Caso Clínico: de Musicoterapia y depresión Mayor” en las I jornadas Cuerpo arte Y salud (2015) (SCAR’s)
 • Entrevista en Betevé , programa 7è cel hablando sobre mi labor como Psicóloga y musicoterapeuta. (2014)
 • Conferenciante a MusicoterapiaBCN. (2014-actualmente)
 • Conferenciante en el centro “Espai intern”. (2011)
 • Entrevista a como radio. En el programa segunda Educación, hablando sobre mi tarea como musicoterapeuta. (2010)

CV a  LinkedIn

21753413_2099552026736761_1885042559680171889_o

21768642_2099543620070935_328589097085126011_o

One thought on “MusicoteràpiaBCN – Cristina Villafranca Garreta. Psicologia i Musicoteràpia clíniques a Barcelona. Psicòloga Clínica, Psicoterapeuta i Musicoterapeuta a Barcelona.

Els comentaris estan tancats.