Sessions adreçades per a diagnòstics de Trastorns de l’estat d’ànim: Depressió … i per a processos de dol i pèrdua.

PsicologiaMusicoteràpia en salut mental 

La intervenció en Trastorns neuròtics (Ansietat, Depressió, etc.)

 Per a usuaris amb diagnòstic de trastorn mental inscrit en una dimensió neuròtica, la Musicoteràpia integrada amb psicologia és una eina molt efectiva per al tractament d’aspectes emocionals, cognitius, conductuals i en definitiva psicològics que facilita i suavitza el procés terapèutic gràcies, entre d’altres, al component plaent de les sessions. D’altra banda, l’ús terapèutic de la música ajuda en l’expressió no verbal de les dificultats i patiment del pacient.

Tanmateix, l’ús de la música i la paraula a nivell psicoemocional, facilita el treball de la gestió, canalització emocional i l’expressió de dificultats quotidianes. L’abordatge d’aquests aspectes és de gran importància, s’intervé, en ells, promovent el canvi d’estat anímic, la connexió amb la realitat que els envolta i l’estabilitat, potenciant capacitats, i prenent consciència i connectant amb a la part sana de la persona. A nivell cognitiu s’incideix tant en patrons de pensament desadaptatius com en creences irracionals que dificulten la gestió del dia a dia dels usuaris. En aquest sentit la intenció terapèutica és poder aportar al pacient un major nombre d’eines i poder abordar les dificultats de la forma més completa i reduir el patiment. A nivell psicosocial, la intenció terapèutica va encaminada a reforçar aspectes socials i comunicatius que propicien la integració social i eviten l’aïllament de l’usuari.

En definitiva, la musicoteràpia fa ús de la música i els seus elements per connectar amb l’emoció i evocar paraules i pensaments favorables, per aconseguir insights amb l’objectiu d’ integrar diferents àrees de la persona i seves les vivències. Tanmateix, l’enfoc psicoterapèutic integrador i la combinació amb tècniques pertanyents a la psicologia augmenta la seva eficàcia en el tractament.

Si vols rebre més informació sobre el projecte en salut mental, sol·licita una entrevista i et presentarem la versió extensa del dossier.

Musicoterapia y depresión

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s