Psicología Clínica

Psicologia Clínica

Avaluació psicològica, intervenció i seguiment:

Avaluació inicial: s’avaluen dades en funció de les necessitats del pacient , es creen fitxes i el

“historial clínic”

Pla de Tractament: ideació d’estratègies  psicologiques, associades als objectius generals i específics triats en funció de l’avaluació inicial.

Tractament: desenvolupament de les sessions.

Avaluació i seguiment: Enregistrament d’observacions al finalitzar cada sessió, per tal de poder plantejar nous objectius i avaluar l’èxit de les tècniques. Valoració del grau d’assoliment dels objectius prèviament plantejats.

Creació d’informes clínics.

Supervisió dels casos a la secció clínica del col·legi oficial de psicòlegs de catalunya (COPC)

Teràpia psicològica en Adults:

 Apliquem diverses tècniques, en funció de les necessitats del pacient, per tal de poder aportar-li un major nombre de eines i abordar les dificultats de forma més completa. Efectuem un abordatge de la simptomatologia associada al trastorn  per tal d’ aportar recursos psico-socials, acompanyar i promoure el canvi tant de patrons de pensament desadaptatius com creences irracionals que dificulten la gestió del dia a dia dels usuaris. Tanmateix abordem les causes des de un enfoc psicodinàmic.

Volem ajudar els pacients a manejar-se amb els seus problemes i símptomes més immediats, en ocasions, utilitzant les tècniques educatives, aportant La informació sobre el problema, la medicació i habilitats socials aplicades a les relacions interpersonals solen ser els temes més tractats.

Fem servir tècniques d’habilitats d’afrontament i resolució de problemes.

Proporcionem treball dirigit a l’establiment de metes. Modificació de creences irracionals i els patrons de pensament desadaptatius.

Fem ús de tècniques de Regulació emocional, Respiració, Tècniques de relaxació.

La teràpia Psicològica en nens:

  • Psicoteràpia infantil.

Procuprem, en el nen, el seu benestar mental i emocional, tot plegat fomentant, que aquest reconduexi els pensaments que li produeixen malestar i patiment emocional, propiciem la seva  expressió de sentiments i emocions desadaptatives, i aportem al nen enfocs positius tot propiciant la idenficicació i posterior millora potenciant els patrons de conducta saludables adquirits en el procés terapèutic.

  • Reeducacions pedagògiques.

Les reeducacions, les fan pedagogs o psicòlegs i es fan amb l’objectiu principal de millorar les habilitats i el desenvolupament de l’infant en l’àmbit escolar.

Incidim a Nivell cognitiu,  Reforçant  capacitats com ara la memòria, la concentració, l’atenció , el raonament  etc . A nivell emocional treballem per  afavorir l’autoestima, reduir els nivells d’ansietat i  propiciant el desenvolupant les habilitats socials i emocionals d’ infants i/o adolescents. A nivell d’aprenentatge, Ensenyant tècniques d’estudi, ortografia, gramàtica, càlcul, etc…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s