Taller Musicoteràpia i Depressió

 

 

taller mt i depre contexAquest segon taller emmarcat en el cicle de tallers mensuals sobre l’aplicació de la musicoteràpia en diversos àmbits de la salut ha fet referència a l’aplicació de la disciplina en casos de depressió.

Durant 1hora i 30 minuts aproximadament els participants es van submergir en el món de la salut mental i més concretament, de la depressió, per a indagar quines son les necessitats terapèutiques les persones que pateixen aquest tipus de trastorn mental.

A mida que vam avançar en el taller vam poder gaudir i experienciar l’aplicació d’algunes de les tècniques basades en la improvisació , instrumental i vocal amb elements verbals, incrites en diversos models de Musicoteràpia de que se’m fa ús en aquestes sessions i vam resoldre dubtes sobre la seva aplicació.

En definitiva, va ser, una primera aproximació al tractament de la depressió a través de la Musicoteràpia .

La musicoteràpia en aquests casos facilita l’insigth, propicia moments de plaer i satisfacció, promou el canvi anímic, facilita l’expressió de dificultats o preocupacions quotidianes, promou en pensament positiu, facilita la modificació de patrons de pensament desadaptatius, incita a l’activitat.

taller mt i depre

Durant el taller es va presentar el cas d’una pacient amb un diagnòstic de depressió Major que s’adreça al MusicoteràpiaBCN per a iniciar un procés terapèutic.

Es van exposar, les necessitats de la pacient , els objectius i la valoració del tractament fins al moment, vam exposar els canvis que havia experimentat la pacient i la conseqüent millor del seu benestar i vida quotidià na en diferents àmbits, psicològic, emocional i, social .

A continuació es presenta un breu resum de les millores:

La pacient verbalitza estar experimentant una millora en la seva qualitat de vida a causa de diversos fets objectius, una millora en les seves relacions socials, comenta que se sent un suport per algunes amistats la qual cosa li aporta seguretat en ella mateixa, ha decidit adquirir una mascota ja que es veu capacitada per a això, ha iniciat una relació sentimental després que des de fa més de 15 anys no iniciés cap, verbalitza tenir més interès en cuidar-se i organitzar el seu dia a dia, permet la proximitat física i les abraçades, comença a valorar peculiaritats d’ella mateixa com un avantatge en la vida, com ara la hipersensibilitat.

En definitiva, es valora més positivament, se sent més segura i menys envaïda per pensaments negatius que li condicionen la seva conducta.

Objectivament, puc assegurar que el tractament millora el grau d’emissió de veu cantada, el que fa sentir a “C” més satisfeta i menys bloquejada. ( motiu de consulta entre d’altres es que té un bloqueig a la veu)

Valoro, així mateix, positivament l’existència d’una millora de simptomatologia ansio-depressiva i una major gestió emocional i quotidiana.

Adjunt, podeu trobar també, el material facilitat durant la formació.

   
    
    
    
    
  


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s