Taller Musicoteràpia i Ansietat

 

IMG_0543

 

 

El passat dissabte 12 de desembre va tenir lloc a l’espai MusicoteràpiaBCN Psicologia-Musicoteràpia del Barri de Gràcia de Barcelona, el tercer taller mensual sobre Musicoteràpia.

Aquest cop van poder gaudir d’una primera aproximació de quines son les tècniques i els beneficis que aporta a disciplina a trastorns d’ansietat.

Els vaig aportar una visió de com actua la musicoteràpia des d’una orientació psicològica ja que es aquest l’abordatge amb el que treballo.

Tanmateix vam estar parlant de perquè és tan important l’abordatge terapèutic de l’estrès i l’ansietat i de com en la majoria de casos es tracta d’un desencadenant, de com experiències estressants poden propiciar altres trastorns més greus.

També van poder parlar sobre les manifestacions que té l’ansietat  i sobre les formes d’ intervenir en aquest tipus de trastorns, de la importància de les emocions en la vida de les persones i de com una mala gestió d’ aquestes pot generar ansietat. Vam parlar de la importància de pal·liar símptomes, d’ anar en la recerca de causes vitals, psicològiques, físiques emocionals, vam parlar de la influència dels conflictes no resolts. Que el fet d’acompanyar i indagar en els mecanismes de gestió com ara estratègies d’afrontament son també de vital importància en el tractament. En definitiva que per al tractament es important fer un treball en tots sentits.

Del paper important que juga el aprendre a relaxar-se, ja fes de petits , com a forma preventiva i d’aprenentatge de gestió en la vida adulta de les situacions estressants.

A la segona part del taller, van experienciar tècniques musicoterapèutiques com, la consciència de cos i relaxació, el bany sonor, el tooning, tècniques d’exploració emocional a través de la improvisació del model de Bruscia, (La Divisió), el cant terapèutic, la visualització, el poder contextualitzar la ansietat i posar consciència en com es desencadena, el donar-se compte.

Gràcies a tots els assistents, un cop més, per la vostra confiança i la vostra participació!! com sempre un plaer!

A continuació el material que es va lliurar al taller:

Mt y ansiedad

 

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s