Noves propostes 2018 – Psicologia i Musicoteràpia Clíniques BCN

A partir de gener del 2018 Noves propostes a  “MusicoteràpiaBCN Psicologia i Musicoteràpia clíniques”

WEB
Àrea Terapèutica
Serveis de Psicologia, Psicoteràpia i Musicoteràpia clíniques adreçats a nens joves i adults.

 • Intervenció clínica (sessions individuals) infanto -juvenil i adults:

Problemes de salut mental, depressió. ansietat, trastorns psicòtics, TEA, Autisme, TGD, trastorns del desenvolupament, conflictes psicològics,  gestió de les emocions, traumes, malalties neurodegeneratives, dany cerebral adquirit.

 • Acompanyament psicològic en tot el cicle vital (Sessions individuals)
 •  Creixement personal, l’autoconeixement, l’anàlisi en tot el cicle vital (Sessions individuals) 

A “MusicoteràpiaBCN Psicologia i musicoteràpia clíniques” som Cristina Villafranca Garreta, directora i fundadora, psicòloga sanitària , psicoterapeuta i musicoterapeuta i un equip de psicòlegs sanitaris psicoterapeutes i musicoterapeutes.

Som psicòlegs especialistes en salut mental i processos d’autoconeixement.

En les nostres intervencions fem ús d’eines com la paraula i si s’escau, la música la nostra orientació és integradora;  humanista i psicodinàmica.

Som un equip de psicòlegs sanitaris amb més de 20 anys de formació en el camp de la psicologia clínica, la psicoteràpia , la musicoteràpia i la salut mental infantil i adulta i amb més de 10 anys de pràctica clínica.

Demana informació dels nostres serveis escrivint a cristina.musicoterapia@gmail.com
Àrea Activitats de desenvolupament
Nadons  i Familia
 Sons per embolcallar

Sons per embolcallar és una proposta musical destinada a mares amb nadons els objectius de la qual són, afavorir el desenvolupament del vincle mare-fill i aportar estratègies per reduir l’ansietat i l’estrès a través de diferents activitats i propostes musicals de la Music Learning Theory d’Edwin Gordon.

El taller pretén crear un clima càlid i de confiança on la música permeti comunicar-nos expressar les nostres emocions, i compartir un espai amb el nadó i amb mares les quals comparteixen experiències de vida comuns.

Beneficis:

 • Enfortir el vincle afectiu mare-fill compartint experiències de joc musical
 • Proporcionar eines musicals senzilles per reduir l’angoixa i propiciar estats de calma
 • Estimular el desenvolupament global de l’infant a través de la música
 • Adquirir nou repertori de cançons senzilles aplicables a la vida quotidiana
 • Gaudir d’una experiència únicament amb el teu nadó
Conduït: Alba García, musicoterapeuta especialista en sensibilització estimulació musical, músic i mestre d’educació musical.
 • Horari: Divendres 12:30-13:15
 • Divendres 12 de gener  prova gratuïta
  Inici del grup: Divendres 19 de gener.
 • Preu: packs de 10 sessions 120€
 • Inici: 19 de gener 2018
 • Lloc: Musicoteràpia BCN – Carrer Verntallat 29 local 08024 Barcelona (Barri de Gràcia)
 • Formulari d’inscripció: https://goo.gl/forms/1ytwNmrGWcOSmvOm1
Nens
Tallers de Filosofia per a nens i nenes

Els tallers de filosofia amb nens es basen en una convicció: tot nen porta amb si un desig, el desig de conèixer. Es troba sempre allà, en algun lloc, aquesta curiositat de la qual es diu, injustament, que va matar al gat. En els tallers de filosofia intentem donar lloc a aquest desig, no per satisfer-amb un saber, sinó per encoratjar-amb noves preguntes.

Busquem, principalment, el desenvolupament de l’expressió, del bon dir, així com el despertar d’un pensament crític, atent i creatiu. Dir el que es pensa, expressar el que se sent, argumentar escoltant la paraula de l’altre, construir amb el grup un pensament compartit, i conrear sempre, ja que es tracta de filosofia, la capacitat crítica. A cada taller, els aprenents filòsofs tenen el repte de no acceptar el que és evident com evident, de preguntar-se per allò que els inquieta, de ser capaços de pensar per i per a si mateixos.

Cada trobada part d’una associació lliure d’idees al voltant d’una paraula: amor, injustícia, veritat, amistat, por, realitat, temps, felicitat, son. Els nens diuen el que pensen, com ho pensen, i la nostra tasca és ajudar que ho diguin millor, més articuladament, més consistentment. No es tracta de dir el que està bé o malament, sinó de dir, d’un bon manera, el mateix: definint els termes que s’utilitzen, considerant diversos punts de vista, donant raons i buscant exemples. després del moment de conversa, en l’última part de cada taller, cada nen pot expressar el dit d’una altra manera: amb un dibuix, un collage o una improvisació musical, revisitant així, per mitjà d’altres símbols, les idees.

Condueix:

Diego Vernazza és Doctor en filosofia (2011) i Màster en ciències socials (2006) per l’Ecole des Hautes Études en Sciences Socials de París, França, i Llicenciat en Ciència Política (2004) per la Universitat Nacional de Rosario, Argentina. Ha realitzat projectes d’investigació a les Universitats de París (EHESS), Oxford (Maison française), Londres (UCL) i Buenos Aires (UBA). Des de fa un temps, i paral·lelament al seu treball de recerca i ensenyament, desenvolupa noves propostes pedagògiques en el camp la filosofia per a nens.

 • Edat: 5 – 10 anys
 • Horari: Dimarts  de 17:30 a 18:30
 • Preu: Packs de 4 sessions 40€
 • Inici: Dimarts 16 de gener.
 • Lloc: Musicoteràpia BCN – Carrer Verntallat 29 local 08024 Barcelona (Barri de Gràcia)
 • Formulari d’inscripció: https://goo.gl/forms/D5Xu3Ao92wQpJ9Lb2
Musicoteràpia Grupal -Nens

El que oferim son sessions de desenvolupament i  d’experimentació musical a través d’eines de la musicoteràpia on el participants son nens i nenes de 5 a 12 anys. 

L’estructura de les sessions es la següent:
Benvinguda
Escalfament corporal i de veu
Activitats principals (ritme, cercles de percussió,  diàlegs musicals, composició, improvisacions, vocalitzacions i diverses dinàmiques i jocs musicoterapèutics)
Experimentació lliure amb tota mena d’instruments.( diverses dinàmiques)
Comiat

Objectius de les sessions:
-potenciar la creativitat.
-potenciar l’atenció i la concentració.
-treballar habilitats social.
-facilitar la comunicació.
-estimular l’aprenentatge musical.
-crear interacció i diàleg a través de la música.
-propiciar la diversió.
-facilitar l’expressió i la canalizació emocional.

Grup conduït: per l’ Anna Garcia psicòloga especialista en musicoteràpia de l’equip de “MusicoteràpiaBCN Psicologia i Musicoteràpia clíniques”.

 • Edats: 5 a 9 anys
 • Horari: Dimecres 18.45-19.30
 • Dimecres 7 febrer  prova gratuïta
  Inici del grup: 14 de Febrer.
 • Preu: packs de 10 sessions 140€
 • Lloc: “Musicoteràpia BCN Psicologia i musicoteràpia clíniques” – Carrer Verntallat 29 local 08024 Barcelona (Barri de Gràcia)
 • Formulari d’inscripció: https://goo.gl/forms/ac61Bt27GjmLauZS2
Adults
 Embaràs musicat
Amb aquest taller es pretén brindar l’oportunitat de viure i gaudir de l’embaràs per mitjà  d’una experiència musical tant per a la mare com per al futur nadó. La música i el so permetran establir un pont d’unió entre la vida intrauterina i la vida fora de l’úter, fent més estreta la relació entre mare i fill/a ja des d’abans del naixement.
Els sons que fa la mare, la seva intenció i el seu estat emocional, arriben directament al bebè que es troba dins l’úter. La veu, juntament amb les cançons, són eines valuoses per relaxar i ajudar que l’estrès de la mare disminueixi i així poder embolcallar delicadament el bebè amb les vibracions del so i la música.
Així doncs, a través del cant, de visualitzacions guiades, del treball de consciència corporal i banys sonors entre altres tècniques es propiciarà un espai de relaxació del propi cos i la ment i un clima que afavorirà  una major connexió amb el nadó.

Conduït: Alba García, musicoterapeuta especialista en sensibilització estimulació musical, músic i mestre d’educació musical. Especialista en el mètode  d’Edwin Gordon.
 • Horari: Divendres 11:30-12:15
 • Divendres 12 de gener  prova gratuïta
  Inici del grup: Divendres 19 de gener.
 • Preu: packs de 10 sessions 120€
 • Lloc: “Musicoteràpia BCN Psicologia i musicoteràpia clíniques” – Carrer Verntallat 29 local 08024 Barcelona (Barri de Gràcia)
 • Formulari d’inscripció: https://goo.gl/forms/oD8XaREbnuVllznG2
Musicoteràpia Grupal

A través de tècniques de Musicoteràpia promourem expressar-nos amb autenticitat, trobar la nostra veritable identitat, potenciar les nostres capacitats, treballar aspectes referents a la gestió d’emocions.
Volem facilitar el coneixement dels aspectes desconeguts per a un mateix, potenciar la capacitat de “donar-nos compte”, acceptar, augmentar la seguretat i l’autoestima, trobar el que ens mou o més ens agrada.
La Musicoteràpia, propicia l’autoconeixement, facilita l’anàlisi. És una eina que fa de pont entre el món intern i l’extern de qui la gaudeix, propicia la relaxació, la gestió de l’ansietat, el benestar quotidià i facilita l’expressió i la canalització de les nostres emocions i de qui som.
El treball a través de la música i la creativitat, ens aporta seguretat, fluïdesa, flexibilitat i ens desbloqueja, ens ajuda, a trobar l’autèntic d’un mateix.

A MusicoteràpiaBCN treballem per al teu el benestar físic, mental i emocional.

Grup conduït: per l’ Anna Garcia psicòloga especialista en musicoteràpia de l’equip de “MusicoteràpiaBCN Psicologia i Musicoteràpia clíniques”.

Horari: DIJOUS 19.30 -20.30H
Dijous 1 febrer  prova gratuïta
Inici del grup: 8 de Febrer
Preu: Packs de 10 sessions 160 €
GRUPS MOLT REDUÏTS.
Lloc: Musicoteràpia BCN – Carrer Verntallat 29 local 08024 Barcelona (Barri de Gràcia)

Formulari d’inscripció: https://goo.gl/forms/AdEPhx7F5NSY9wlw2
Àrea de Formació
Taller – Col·loqui

Ens han dit que té TEA…i ara què? 
Claus per a comprendre-ho i gestionar-ho de forma òptima.
Dirigit a  famílies i persones interessades en conèixer i comprendre l’Autisme i a professionals dels àmbits de la salut , l’ educació  i  social.

Imparteix: Anna García Psicòloga sanitària psicoterapeuta, fisioterapeuta i musicoterapeuta de  “Musicoteràpia BCN Psicologia i musicoteràpia clíniques”
Amb  amplia experiència en el tractament de trastorns del desenvolupament, TEA, Autisme TGD.

Data: Divendres 16 de febrer a les 20h
Lloc: Musicoteràpia BCN Psicologia i musicoteràpia clíniques” – Carrer Verntallat 29 local 08024 Barcelona (Barri de Gràcia)
Preu: 12€
Formulari d’inscripció: https://goo.gl/forms/rAAriSL3Xf6NMwSM2

Places limitades!

Curs de Musicoteràpia aplicada al dany neurològic i les malalties neurodegeneratives.

Es tracta d’un curs teòric-pràctic, dirigit als professionals del mon de la salut, l’educació, l’àmbit social i totes aquelles persones que estiguin interessades en aprendre una nova aproximació de tractament al pacient amb lesió neurològica.
La Musicoteràpia neurològica està internacionalment avalada com a teràpia efectiva en pacients amb dany neurològic, a l’hora que compta amb una àmplia evidència científica que la sustenta.
Amb aquest curs pretenem donar recursos i tècniques des de la Musicoteràpia per a aplicar amb aquest col·lectiu.
La durada del curs és de 6 hores.
Contingut
1. Bases d’intervenció des de la Musicoteràpia Neurològica: principis i evidències. (1 hora)
2. Col·lectius d’aplicació. Descripció i objectius/necessitats a treballar: (1 hora)
2.1. Pacient adult (AVC, Parkinson, Enfermetat d’Alzheimer, TCE, altres demències i patologies neurodegeneratives, …).
2.2. Pacient infantil (Paràlisis Cerebral, TCE, Síndromes i Malalties Rares,…).
3. Tècniques d’intervenció: (4h)
3.1. Àrea sensoriomotriu.
3.2. Àrea de la comunicació i el llenguatge.
3.3. Àrea socio-emocional.
3.4. Àrea cognitiva.

Imparteix: Anna Garcia Psicòloga sanitària i Musicoterapeuta del equip de “MusicoteràpiaBCN Psicologia i Musicoteràpia clíniques” formada en la especialització Musicoteràpia neurològica de Thaut a Instituto Map de Vitoria.

Horari: Dissabte 27 de gener de 10 a 14 i de 16 a 18h.
Lloc: Musicoteràpia BCN Psicologia i musicoteràpia clíniques”  sala carrer verntallat 29 (plaça de nord) Gràcia
Preu: 130 € abans del 15 de gener després 150€
Formulari d’inscripció: https://goo.gl/forms/IORI8uiTBn4Im3b73

Places limitades!

Cristina Villafranca Garreta – Psicòloga sanitària, Psicoterapeuta i Musicoterapeuta. Directora i fundadora de “Musicoteràpia BCN Psicologia i musicoteràpia clíniques”.
www.psicologiamusicoterapiabcn.com
www.musicoterapiabcn.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s